Sichuan poper
Zanthoxylum piperitum
Navodila za uporabo:
Plodovi se uporabljajo posušeni, celi ali mleti. Sichuan poper, ali tudi janežev poper, gorski poper, cvetni poper ter japonski poper. Ima rahlo citrusem, svež okus in je klasična začimba v azijski kuhinji. Popolnoma se ujema z ribami, svinjino, piščancem in raco. Tradicionalno se na Japonskem uporablja za Sukiyaki-žar ali kot začimba za meso.
Pojavljanje:
Sichuan poper pripada rodu Zanthoxylum in ga pogosto najdemo v Aziji. Sichuan poper se prodaja v naši zemljepisni širini, prihaja pa predvsem iz rastočih področij na jugu Kitajske in Vietnama.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Sichuan poper
-
Spice for Life Timut poper - nepalski sečuanski poper, 60 g
- Plemenit in vsestranski
- Okus grenivke
- Blaga ostrina
-
SoSo Factory Fleur de Sel ''pekoča'', 100 g
- v praktični embalaži v obliki jajca
- z intenzivno aromo
- za začinjeno življenje
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Pandora", 100 g
- poreklo: Španija
- s pomarančno lupino
- čudovita aroma