Galgant
Alpinia galgana
Uporaba:
Galangal je nepogrešljiv za številne aromatične paste in tajsko kuhinjo. Poleg tega je tudi pomemben element za karijeve jedi, enolončnice, perutnino in jagnjetino ter morske sadeže.
Nahajališče:
Prvotno prihaja Galangal iz tropov in Indonezije. Danes ga gojijo in pridelujejo predvsem na Tajskem, v Maleziji in Indoneziji.
vgl. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Izdelek z Galgant
-
Classic Ayurveda Galgant korenina - mleta bio, 30 g
- osvežitev na polici za začimbe
- namesto ingverja
- bolj grenko in blažje
-
Cosmoveda Bio čaj s 3 ingverji, 20 vreč. (25 vreč)
- aromatičen čaj
- najboljša kakovost
- grobo narezane sestavine
-
Sonnentor Začimba Sieglindes za krompir, Pakiranje, 25 g
- poln okus
- večplastna aroma
- okusna mešanica zelišč
-
Khoysan Meersalz Morska sol z bio čilijem in kajenskim poprom, 1 kg
- prijetna ostrina
- optimalno za žar
- vsestransko uporabna
-
BioKing Bio zelenjavna juha Hildegard, 300 g
- Z galgantom & Ysop-om
- Nejodirana kristalna sol, brez joda iz vznožja Himalaje
- Brez ojačevalcev okusa
-
Herbaria Tropski kari Calypso, 85 g
- Eksotično in sadno
- Stopnja pikantnosti 3-4 od 10
- Odlično se poda s kokosovim mlekom
-
BioKing Bio zelenjavna juha, 300 g
- Narejeno brez ojačevalcev okusa
- S kristalno soljo iz vznožja Himalaje
- Nežno začinjena, polnega okusa