Politika varstva osebni podatkov-družbeni mediji

Pregled

Dobrodošli v www.piccantino.si! V skladu s 13. členom, 14. členom GDPR in 3. odstavkom 165. člena TKG. Ko obiščete naše profile družbenih medijev vam tukaj nudimo izčrpne informacije o vseh obdelavah podatkov. Prosimo, da si ustvarite sliko, kateri vaši osebni podatki (v nadaljevanju samo »podatki«) se obdelujejo, kako in zakaj. Več informacij prejmete tukaj

  1. kateri vaši podatki se obdelujejo, ko obiščete naše platforme družbenih medijev
  2. o namenih in pravnih podlagah
  3. katere platforme družbenih medijev lahko uporabljamo in ali obstaja skupna odgovornost
  4. kako dolgo bodo vaši podatki shranjeni
  5. kakšne pravice imate v zvezi z obdelavo podatkov pri nas in
  6. kdo je odgovoren ter kako nas kontaktirati.

Dodatne splošne informacije o varstvu podatkov na www.piccantino.si najdete na https://www.piccantino.si/info/datenschutz.

1) Kateri vaši podatki se obdelujejo, ko obiščete naše profile družbenih medijev?

Ko obiščete naše družbene medije, lahko obdelujemo naslednje kategorije vaših podatkov:

  • država/mesto
  • jezikovna koda
  • starostna/spolna skupina
  • prej obiskane spletne strani
  • vrsta uporabljene končne naprave
  • ID uporabnika ustrezne platforme družbenih medijev
  • datum in čas dejanj/interakcij, npr.
    • oglede, komentiranje, deljenje, všečkanje ali drugačna interakcija (vključno z odgovarjanjem) na naše profile, objave, videoposnetke, zgodbe ali drugo vsebino, povezano z našimi profili;
    • pošiljanje neposrednih sporočil na naše profile;

Načeloma lahko sklepamo o vašem profilu v družabnem omrežju ali vas le, če aktivno komunicirate z našimi profili in s svojim prijavljenim profilom v družabnem omrežju. Dodatne podatke, kot so zadetki, nam je anonimno na voljo samo ustrezna platforma družbenih medijev, kar pomeni, da ne moremo sklepati o vaših rezultatih.

2) Nameni in pravne podlage

Vaše podatke obdelujemo na podlagi naslednjih namenov in pravnih podlag:

  • Zagotavljanje in delovanje naših profilov v družabnih medijih za promocijo naših izdelkov, povečanje naše stopnje ozaveščenosti, omogočanje interakcije med in z obiskovalci našega profila. Obdelavo upravičuje naš prevladujoči zakoniti interes za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR).
  • Obdelava povpraševanj strank, skrb za stranke in druge storitve podpore strankam prek naših profilov v družbenih medijih. Obdelava je utemeljena z našim prevladujočim zakonitim interesom za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR) in je občasno potrebna za izpolnitev pogodbe (člen 6, odstavek 1, točka b GDPR).
  • Anonimna analiza uporabe naših profilov družbenih medijev za optimizacijo naše spletne prisotnosti. Obdelavo upravičuje naš prevladujoči zakoniti interes za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR).
  • Izvajanje in promocija tekmovanj za promocijo naših izdelkov in povečanje naše stopnje ozaveščenosti (tekmovanja niso nikoli povezana s platformami družbenih medijev in jih na noben način ne sponzorirajo, podpirajo ali organizirajo platforme družbenih medijev). Obdelava je utemeljena z našim prevladujočim zakonitim interesom za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR) in je občasno potrebna za izpolnitev pogodbe (člen 6, odstavek 1, točka b GDPR).
  • Zakonsko zahtevano skladiščenje v smislu § 132 BAO. Obdelava je potrebna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (člen 6, odstavek 1, točka c GDPR).
  • Preprečevanje in preiskovanje primerov ali poskusov goljufij. Obdelava upravičuje naš prevladujoči zakoniti interes za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR).
  • Uveljavljanje in obramba pravnih zahtevkov. Obdelavo upravičuje naš prevladujoči zakoniti interes za navedene namene (člen 6, odstavek 1, točka f GDPR).

3) Katere platforme družbenih medijev lahko uporabljamo? Obstaja skupna odgovornost?

Najprej bi radi poudarili, da ste sami odgovorni za svojo interaktivno uporabo platform družbenih medijev. Če pa obiščete naše profile ali komunicirate z njimi na naslednjih platformah družbenih medijev, so pomembne naslednje informacije:

Facebook in Instagram

Platformi družbenih medijev » Facebook « in » Instagram « (obe platformi meta skupine) v Evropi upravlja družba Facebook Ireland Limited s sedežem na naslovu 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska. Splošni pravilnik o podatkih družbe Meta najdete tukaj. Glede na navedeno smo skupaj odgovorni za obdelavo vaših podatkov, ki se uporabljajo za ustvarjanje vpogleda na stran v povezavi z obiskom ali drugo interakcijo s katero koli od naših strani na Facebooku ali Instagramu ali povezano vsebino.

Facebook Ireland Limited nam kot upravljavcu spletnega mesta zagotavlja statistične podatke in vpoglede, ki nam pomagajo pridobiti vpogled v vrste dejanj, ki jih ljudje izvajajo na naših spletnih mestih (»vpogled na spletno mesto«). Vpogledi na stran so skupni statistični podatki, ustvarjeni iz določenih dogodkov, ki jih zabeležijo strežniki Facebook ali Instagram, ko ljudje komunicirajo s stranmi ali vsebino, povezano z njimi. Kot upravljavec spletnega mesta nimamo dostopa do podatkov, ki se obdelujejo v okviru teh dogodkov, temveč le do združenih vpogledov na spletno mesto.

Facebook Ireland Limited in mi smo sklenili pogodbo, ki določa, kdo od nas izpolnjuje katero obveznost v skladu z GDPR. Dogovorjeno je, da je Facebook Ireland odgovoren za zagotavljanje informacij o obdelavi vpogledov na strani in za omogočanje uveljavljanja vaših pravic v skladu z GDPR. Lahko pa stopite v stik s katero koli stranko.

YouTube

Video platformo » YouTube « v Evropi upravlja Google Ireland Limited s sedežem v Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Googlov pravilnik o zasebnosti najdete tukaj.

Za predvajanje videoposnetkov uporabljamo YouTube. Če obiščete naše YouTube profile, lahko YouTube obdeluje vaše osebne podatke, pri čemer YouTube deluje kot neodvisni upravljavec. »YouTube Analytics« nam daje možnost, da prikličemo anonimne statistične podatke o uporabi naših YouTube kanalov, vendar ne moremo ugotoviti, kdo so ti uporabniki.

Twitter

Platformo družbenih medijev » Twitter « v Evropi upravlja podjetje Twitter International Company s sedežem na naslovu 1 Cumberland Place, Fenian St, Dublin 2, D02 AX07, Irska. Poiščite Twitterjev pravilnik o zasebnosti tukaj.

Če obiščete naše profile na Twitterju, lahko Twitter obdeluje vaše osebne podatke, pri čemer Twitter deluje kot neodvisni upravljavec. »Twitter Analytics« nam daje možnost, da prikličemo anonimne statistične podatke o uporabi naših Twitter profilov, vendar ne moremo ugotoviti, kdo so ti uporabniki.

Tik Tok

Platformo družbenih medijev » TikTok « v Evropi upravlja TikTok Technology Limited s sedežem na naslovu 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380, Irska. Politiko varstva osebnih podatkov TikTok najdete tukaj. Morda smo skupaj odgovorni za obdelavo vaših podatkov, ki se uporabljajo za ustvarjanje meritev in poročanja o vpogledih v povezavi z obiskom ali drugo interakcijo s katero koli od naših strani TikTok ali povezano vsebino.

TikTok Technology Limited nam kot upravljavcu spletnega mesta zagotavlja statistične podatke in vpoglede, ki nam pomagajo razumeti vrste dejanj, ki jih ljudje izvajajo na naših spletnih mestih (»meritve in poročanje o vpogledih«). Meritve in poročanje o vpogledih so združeni statistični podatki, ustvarjeni iz posebnih dogodkov, ki jih zabeležijo strežniki TikTok, ko ljudje komunicirajo s stranmi in z njimi povezano vsebino. Kot upravljavec lokacije nimamo dostopa do podatkov, ki se obdelujejo v sklopu dogodkov, temveč le do povzetkov meritev in vpoglednih poročil.

S TikTok Technology Limited in smo sklenili pogodbo, ki določa, kdo od nas izpolnjuje katero obveznost v skladu z GDPR. Dogovorjeno je, da je TikTok Technology Limited odgovoren za zagotavljanje informacij o obdelavi za poročanje o meritvah in vpogledu ter za omogočanje uveljavljanja vaših pravic v skladu z GDPR. Lahko pa stopite v stik s katero koli stranko.

LinkedIn

Platformo družbenih medijev " LinkedIn " v Evropi upravlja družba LinkedIn Ireland Unlimited Company s sedežem v kraju Wilton Place, Dublin 2, Irska. LinkedIn-ov pravilnik o zasebnosti najdete tukaj. Skupaj smo odgovorni za obdelavo vaših podatkov, ki se uporabljajo za ustvarjanje vpogleda v stran v povezavi z obiskom ali drugo interakcijo s katero koli od naših strani LinkedIn ali povezano vsebino.

Podjetje LinkedIn Ireland Unlimited nam kot upravljavcu spletnega mesta zagotavlja statistične podatke in vpoglede, ki nam pomagajo pridobiti vpogled v vrste dejanj, ki jih ljudje izvajajo na naših spletnih mestih (»vpogled v spletno mesto«). Meritve in poročanje o vpogledih so združeni statistični podatki, ustvarjeni na podlagi posebnih dogodkov, ki jih zabeležijo strežniki LinkedIn, ko ljudje komunicirajo s stranmi in z njimi povezano vsebino. Kot upravljavec lokacije nimamo dostopa do podatkov, ki se obdelujejo v sklopu dogodkov, temveč le do povzetkov meritev in vpoglednih poročil.

Z LinkedIn Ireland Unlimited Company smo sklenili pogodbo, ki določa, kdo od nas izpolnjuje katero obveznost v skladu z GDPR. Dogovorjeno je, da je družba LinkedIn Ireland Unlimited odgovorna za zagotavljanje informacij o obdelavi za Page Insights in za omogočanje uveljavljanja vaših pravic v skladu z GDPR. Lahko pa stopite v stik s katero koli stranko.

Pinterest

Platformo družbenih medijev » Pinterest « v Evropi upravlja Pinterest Europe Ltd. s sedežem v Palmerston House, 2. nadstropje, Fenian Street, Dublin 2, Irska. Tu poiščite Pinterestov pravilnik o varstvu osebnih podatkov.

Če obiščete naše profile na Pinterestu, lahko Pinterest obdeluje vaše osebne podatke, pri čemer Pinterest deluje kot neodvisni upravljavec. »Pinterest Analytics« nam omogoča, da prikličemo anonimne statistične podatke o uporabi naših profilov Pinterest, vendar ne moremo ugotoviti, kdo so ti uporabniki.

Discord

Platformo družbenih medijev “ Discord ” upravlja Discord Inc., ki se nahaja na 444 De Haro Street, Suite #200, San Francisco, CA 94107, ZDA. Politiko zasebnosti družbe Discord najdete tukaj.

Če obiščete naše profile na Discordu, lahko Discord obdeluje vaše osebne podatke, Discord pa deluje kot neodvisni upravljavec. Prek »Server Insights« imamo možnost priklicati anonimne statistike o uporabi naših profilov Discord, vendar ne moremo ugotoviti, kdo so ti uporabniki.

4) Kako dolgo so shranjeni vaši podatki?

Podatki, ki jih vnesete na platformah družbenih medijev, ostanejo tam shranjeni, dokler jih ne izbrišete vi ali platforma družbenih medijev.

Vaše podatke obdelujemo samo toliko časa, kot je potrebno za namene, za katere smo vaše podatke zbrali. Pri tem je treba upoštevati zakonske obveznosti hrambe (npr. iz davčnih razlogov je treba pogodbe, podatke o naročilu ali druge dokumente iz pogodbenega razmerja hraniti sedem let (§ 132 BAO)). V utemeljenih posameznih primerih, na primer za uveljavljanje in obrambo pred pravnimi zahtevki, lahko vaše podatke hranimo tudi do 30 let po zaključku poslovnega razmerja.

5) Kakšne so vaše pravice glede obdelave podatkov?

Obveščamo vas, da imate zakonsko določene pravice, če so za to izpolnjeni zakonski pogoji

  • zahtevate lahko informacije o tem, katere vaše podatke obdelujemo (za podrobnosti glejte člen 15 GDPR)
  • zahtevate lahko popravek ali dopolnitev nepravilnih ali nepopolnih podatkov v zvezi z vami (podrobno glejte 16. člen GDPR)
  • za izbris vaših podatkov (za podrobnosti glejte člen 17 GDPR), pod pogojem, da ni nasprotujočih si zahtev glede hrambe
  • za omejitev obdelave vaših podatkov (podrobno glejte člen 18 GDPR)
  • na prenosljivost podatkov – prejem podatkov, ki ste jih posredovali v strukturirani, splošni in izpisani obliki (podrobno glejte člen 20 GDPR)
  • ugovarjati obdelavi vaših podatkov na podlagi črke e ali f 1. odstavka 6. člena GDPR (za podrobnosti glejte 21. člen GDPR). To še posebej velja za obdelavo vaših podatkov za namene oglaševanja

Če vaše podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, imate pravico, da to soglasje kadarkoli prekličete. To ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki je potekala do tega trenutka (3. odstavek 7. člena GDPR).

Če je v nasprotju s pričakovanji kršena vaša pravica do zakonite obdelave vaših podatkov, nas kontaktirajte. Vašo zahtevo bomo poskušali obravnavati takoj, najkasneje pa v zakonsko določenem roku enega meseca. Prav tako imate vedno pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, ki je pristojen za zadeve varstva osebnih podatkov.

6) Kdo je odgovoren in kako nas lahko kontaktirate?

Odgovoren v smislu člena 4 Z 7 GDPR za obdelavo podatkov v zvezi z našimi profili družbenih medijev je:

niceshops GmbH
Saaz 99
8341 Paldau
slovenija@piccantino.com
SI19802226

CEO Roland Fink, Mag. Christoph Schreiner, Barbara Unterkofler, Dr. Günther Helm

Deljena odgovornost s skupino niceshops in uveljavljanje vaših pravic

niceshops GmbH je član ali naročnik skupine niceshops, avstrijske skupine podjetij za e-trgovino, ki je specializirana za razvoj spletnih trgovin v različnih segmentih izdelkov. Obdelava podatkov v zvezi z dejavnostmi e-trgovine niceshops GmbH poteka v soodgovornosti v skladu s členom 26 DSGVO s skupino niceshops. Stranki sta se dogovorili, da bo niceshops GmbH služilo kot enotna kontaktna točka za uveljavljanje vaših pravic. Ne glede na to lahko svobodno uveljavljate svoje pravice pri kateri koli stranki. Na zahtevo vam bomo z veseljem posredovali bistvene vsebine pogodbe.

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov podjetja niceshops GmbH:
E-pošta: privacy@niceshops.com
Pošta: niceshops GmbH, z. H. uradne osebe za varstvo podatkov, Annenstraße 23, 8020 Gradec, Avstrija.

Vsaka uporaba te izjave o varstvu podatkov ali celo njenih delov brez soglasja avtorja pomeni kršitev avtorskih pravic.