Ennstal Milch Ennstaler Steirerkas, 230g

Kulinarična znamenitost v Schladmingu-Dachstein

€ 11,49

(€ 49,96 / kg, vklj. 9,5% DDV - izklj. stroški dostave)

Vsebina: 230g

Dostava do petek, 05. april, v kolikor naročite danes do 23:59 ure.

Na zalogi

Da bi zagotovili absolutno svežino in najvišjo kakovost, ta izdelek pošiljamo izključno s hladilno dostavo. Pri pošiljanju s hladilno dostavo se obračunajo dodatni stroški € 4,90.
Več informacij glede odpošiljanja izdelkov iz hladilnice

Dodatni stroški obdelave za ta izdelek v državi Slovenija: € 4,90.
Več informacij o odpremi in dostavi

Lastnosti in prednosti

  • Le 0,5% maščobe
  • Iz doline Styrian Enns
  • Po tradicionalnem receptu
  • Pikantno-aromatično

Št. izd.: EM-7358, Vsebina: 230 g, EAN: 9004380035806

Opis

Ennstaler Steirerkas je oster, trpek sir iz kislega mleka.

Ta specialiteta je narejena po tradicionalnem receptu v sirarni Gröbming: kislo posneto mleko skuhajo v velikih bakrenih kotličkih, nastalo sirno skuto posnamejo z rjuhami in iztisnejo sirotko. Nato drobljiv sir posolijo, poprajo in stisnejo v model. Po 4 tednih je zorenje končano..

Ker je Ennstaler Steirerkas drobljiv sir, ga lahko zelo enostavno zamrznemo - konsistenca se ne spremeni. Če ima sir v embalaži rahlo vlažno strukturo, se lahko po zmrzovanju/odmrzovanju zlahka strdi, nato pa se lahko znova zlahka drobi.

Barva:
Za proizvodnjo tega štajerskega sira se uporabljajo plemenite gobarske kulture, ki dajejo izdelku drugačen videz (barvne slike).

Okus:
Tradicionalni ročni siri imajo za posledico različne suhe mase, zato ima sir lahko senzorične razlike v videzu, konsistenci, vonju in okusu. Štajerski sir, ki je precej suh in lahek, ima nekoliko blažji okus in je manj pikanten. To pomeni, da ima manj žlahtnega gobastega okusa. Štajerski sir z rahlo vlažno konsistenco je temnejši, ima pikantnejši okus in ima bolj žlahten okus po gobah. Originalni štajerski sir iz Ennstaler Almena kaže tudi drugačno optično zrelost.

Ne glede na to, ali gre za juhe, namaze, Ennstaler Steirerkasnocken ali kot alternativo parmezanu - Ennstaler Steirerkas lahko uporabite na različne načine in obogatite vsako kuhinjo!

Tu je nekaj okusnih idej za vse, kar lahko počnete z Ennstaler Steirerkas:

Naslednje ideje receptov kažejo, kako vsestransko je mogoče uporabiti Ennstaler Steirerkas. Okusne kreacije segajo od namazov do krepke Steirerkasove juhe do obilnega Steirerkass šnicela. Želimo vam dober tek!

Mimogrede: Naš Ennstaler Steirerkas je tudi odlična alternativa parmezanu za rafiniranje številnih jedi. Samo poskusite!

Ennstaler Steirerkasnocken

Sestavine:
250 g moke
2 jajci
1/8 l vode
1/2 žličke soli
3 - 4 žlice masla
1 velika čebula
200 g Steirerkas

Priprava:
Moko zmešajte s soljo, jajci in vodo ter stepite z leseno žlico, dokler ne nastane trdo testo. Pustite, da se namaka približno 10 minut. Testo z vlažne deske za rezanje z majhno žlico postrgajte - spet pregnetite. Cmoke sperite s hladno vodo. Ponev segrejete z maslom, rahlo prepražite drobno olupljeno čebulo. Dodajte steirerke, sol, poper in pražite toliko časa, da ima sir srednje rjavo barvo. Dodajte cmoke, pražite približno 3-4 minute in premešajte.

Nasvet:
Poleg jeedi ponudite še sveže pivo in listnato solato s štajerskim bučnim oljem.

Ennstaler Steirerkasfladen

Sestavine:
375 g lahke pšenične moke
125 g polnozrnate moke
1 zavojček suhega kvasa
25 g "mešanica 8 zelišč"
dobre 1/4 l vode
1 žlica kuminovih semen
4 - 5 žlic sira Steirerkas

Priprava:
Pšenično moko z vodo in suhim kvasom predelajte v testo in stepajte z leseno žlico, dokler se ne pojavijo mehurčki. Zmešajte Steirerke, kumino in zelišča. Testo pustite stati, dokler ne podvoji svojega volumna - še enkrat pregnetite. Nato na pomokani površini razvaljajte testo na debelino 0,5 - 1 cm in izrežite okrogle oblike s premerom približno 5 - 8 cm. Pustite, da na kratko vzhaja in površino sperite z vodo. Pecite v ogreti pečici na 200 °C približno 10 minut.

Steirerkas krompirjeva kremna juha

Sestavine:
500 g krompirja (olupljenega)
170 g dimljene slanine
100 g steirerkas
1 srednja čebula
100 g pora
80 g masla
1 liter goveje juhe
belo vino
1 čajna žlička kuminovih semen
1/2 žličke majarona
250 ml kisle smetane
250 ml stepene smetane
Sol, poper, sladkor
3 stroki česna, vrtna zelišča
nekaj limoninega soka

Priprava:
Slanino opecite in odstavite. Maslo stopite in 200 g sesekljanega krompirja pražite s čebulo. Na vrh nalijte juho in nekaj belega vina, zavrite. Dodajte kislo smetano, stepeno smetano in Steirerkas ter z ročnim mešalnikom drobno pretlačite. Dodajte zelišča, začimbe, slanino in preostanek drobno narezanega krompirja ter dušite približno 15 minut. Nato dodajte drobno narezan por in postrezite vroče.

Zeliščni Steirerkas in mandljev namaz

Sestavine:
100 g mandljev (praženih)
100 g steirerkas
100 g kisle smetane
10 g masla
10 g drobnjaka (ali peteršilja, kreše)
Sol in poper

Priprava:
Mandlje prepražite in jih v kuhinjskem stroju drobno sesekljajte ali naribajte, zmešajte s steirerkas in drugimi sestavinami ter dobro premešajte.

Nasvet:
Dobro se ujema z belim ali polnozrnatim opečenim kruhom.

Ennstaler Steirerkas Schnitzel

Sestavine:
20 g masla
2 rumenjaka
1 velika čebula, narezana
1 šopek sesekljanega peteršilja
200 g jurčkov narezanih
100 g nariban steirerkas
Sol, poper, 8 listov žajblja
8 majhnih telečjih zrezkov
4 žlice olja
200 ml belega vina
Začimba paprika

Priprava:
Nadev: Čebulo na maslu prepražite do prosojnosti, dodajte peteršilj in gobe, dušite 5 minut in pustite, da se ohladi. Zmešajte s Steirerkasom in rumenjakom, začinite. Na polovico zrezkov prelijte nadev, na vsakega položite list žajblja, preostalo polovico zrezkov zložite nanje in zaprite z zobotrebci. Zrezke zaačinite z zunanje trani in na vročem olju dobro prepražite z obeh strani. Zmanjšajte ogenj, postopoma dodajte vino in pražite približno 15 minut.

Steirerkas špinačni rezanci

Sestavine:

500 g moke
3 jajca
60 ml vode
3 žlice olja
300 g špinačnih listov
60 g čebule
50 g masla
150 g skute
100 g steirerkas
nekaj drobnjaka
150 g kuhanega krompirja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
60 g masla
30 g Steirerkas

Priprava:
Moko, jajca in vodo pretlačite v čvrsto testo, dobro gnetite. Pokrijte in pustite počivati 30 minut. Čebulo drobno narežite, prepražite na maslu, dodajte drobno sesekljano špinačo, dušite 3 minute in pustite, da se ohladi. Dodajte skuto, Steirerkas, olupljen, pire krompir in drobnjak. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter dobro premešajte. Testo razvaljajte, z okroglim rezalnikom (pribl. 6 cm) izrežite liste testa, na sredino dajte nekaj nadeva. Robove namažite z vodo, polovico testa prepognite po nadevu, tako da se pojavijo polmeseci. Robove testa dobro pritisnite z vilicami in pustite, da se kuhajo v vreli slani vodi približno 8 minut. Vzemite ven z žlico za cmoke. Postrezite s Steirerkasom in rahlo popraženim maslom ter zeleno solato.

Znamka: Ennstal Milch
Izvor: Avstrija
Sestavine
  • Posneto mleko v prahu
  • Sol
  • Poper
  • Sirne kulture
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost / Kalorije950 / 227 kj / kcal
Maščoba0,5 g
  od tega Nasičene maščobne kisline0,4 g
Ogljikovi hidrati0,5 g
  od tega sladkor0 g
Beljakovine55 g
Sol5 g

Mnenje naših strank

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Ennstaler Steirerkas

9 recenzij kupcev v drugih jezikih

4,3 od 5 zvezdic
5 Zvezdic
9 (69%)
4 Zvezdice
2 (15%)
3 Zvezdice
0 (0%)
2 Zvezdici
1 (7%)
1 Zvezdica
1 (7%)

13 ocen

Jezik: slovenščina - v tem jeziku še ni bilo napisanih recenzij. Na voljo je 9 recenzij v drugih jezikih.


Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Ennstaler Steirerkas" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder